Как открыть шенгенскую визу?

Як відкрити шенгенську візу?

Як чудово поїхати у відпустку до Європи! Автобусний тур по декількох країнах або тривале перебування в одній з них - жоден вид поїздки в країни Євросоюзу не обійдеться без візи. У даній статті ми розглянемо, як відкрити шенгенську візу, що для цього знадобиться і де це можна зробити з мінімальними витратами нервів і часу.

Порядок дій

Насамперед, вам потрібно підготувати всі необхідні документи: закордонний паспорт, фотографії, анкета для отримання візи, туристична страховка, квитки, довідка про зарплату.

  • Перевірте термін дії свого закордонного паспорта, він повинен продовжувати діяти не менше, ніж 3 місяці після закінчення вашої подорожі. Крім того, вам знадобиться не менше 2 порожніх сторінок в паспорті. Отксерокопіруйте всі сторінки закордонного паспорта, а також заповнені листи російського паспорта.
  • Щоб відкрити туристичну візу, вам знадобляться фотографії. Щоб визначити їх точний розмір і інші параметри, загляньте на сайт уряду тієї країни, в яку ви збираєтеся поїхати. У фотосалоні зробіть потрібну кількість знімків. Звичайні вимоги до фотографії на шенгенську візу: розмір 35х45 мм, особа повинна займати 70-80% площі, фон світлий або блакитний.
  • Далі вам потрібно заповнити анкету на отримання візи, її бланк можна роздрукувати з того ж сайту посольства. Роздруковану анкету потрібно заповнити англійською мовою, приклеївши на неї фотографію.
  • Наступним кроком буде оформлення туристичної страховки. Це можна зробити в будь-якій страховій компанії або прямо перед посольством, де її оформлять протягом п'яти хвилин.
  • Розглядаючи питання про те, де відкрити шенгенську візу, відразу варто згадати, що зараз це можна зробити безпосередньо в турагентстві, в якому ви купуєте путівку або через компанії, що займаються візовими питаннями. В принципі, можна заощадити і зробити все самостійно, але в цьому випадку вам буде потрібно кілька разів приїжджати в посольство, що не завжди зручно.
  • Зі свого місця роботи візьміть довідку про доходи за формою 2-ПДФО. Якщо ви навчаєтеся на денному відділенні університету, то в деканаті запросите довідку про те, що ви є студентом. Як би там не було, в посольство потрібно надати документи, що підтверджують вашу платоспроможність.
  • Придбайте квитки в обидва кінці, а також забронюйте готель.

Всі зібрані документи необхідно подати в консульство. Бажано заздалегідь записатися на прийом на сайті консульства або по телефону.

Корисні поради

Крім знання про те, де візу відкрити буде легше, вам можуть стати в нагоді ще кілька порад.

  • Ряд країн ЄС більш лояльно ставиться до туристів, наприклад, вимагає меншої кількості документів для оформлення візи (Фінляндія) або дає дозвіл на максимально тривале перебування (Іспанія). Тому подивіться, може бути, для вас буде вигідніше оформити візу в іншому посольстві.
  • Туристична страховка повинна бути на суму не менше 30000 євро, на тиждень перебування вона обійдеться вам в 300-400 рублів.
  • Зверніть увагу на країни, які видають мультивізу, яка дає право на тримісячне перебування на території країн Шенгену протягом півроку. Мультивіза видається на рік, тобто ви зможете пробути по ній в Європі 6 місяців, причому з будь-якими перервами.

Отже, ми розглянули порядок оформлення шенгенської візи, залишається побажати вам удачі і приємних подорожей.


Внимание, только СЕГОДНЯ!
Оцените, пожалуйста статью