Как получить шенгенскую визу

На сьогоднішній день існує думка, що отримати шенгенську візу самостійно практично неможливо. Єдиним виходом для себе мандрівники бачать звернення до посередників - турфірмам. Насправді все не так страшно, отримати заповітний дозвіл на виїзд можна і своїми силами. Для цього потрібно зробити кілька простих кроків.

1
Вищезгадана віза необхідна на даний момент для в'їзду в 24 країни - учасниці Шенгенської угоди. Досить зручно, що отримавши візу в будь-яку з цих країн, ви автоматично маєте право на вільне пересування по всій шенгенській зоні. Так що, якщо вас чекає круїз по ряду країн, подайте документи на отримання шенгенської візи в посольство тієї країни, через яку буде здійснюватися в'їзд.

2
При відвідуванні посольства вам знадобляться наступні документи: закордонний паспорт (термін якого закінчується не раніше, ніж через 3 місяці після повернення з подорожі), фотографія розмірами 37 мм на 47 мм (обов'язково сірий фон), анкета, заповнена та підписана особисто вами, обгрунтування поїздки ( якщо мета туристична, то свідченням може служити бронь готелю), свідоцтво про народження для неповнолітнього, страховий поліс, підтвердження платоспроможності. За переліком документів краще звертатися попередньо безпосередньо в посольство, оскільки іноді можуть знадобитися додаткові дані.

унікальний

3
Далі узгоджується день співбесіди, і в призначений час ви приходите на зустріч з представником посольства. Якщо ви узгодили список документів заздалегідь, то нема чого хвилюватися. Плюсом буде, якщо ви вже маєте в нинішньому або старому закордонному паспорті відмітки про відвідування інших країн.

4
Термін оформлення шенгенської візи коливається від п'яти днів до декількох місяців, тому краще наскільки можливо заздалегідь подавати заяву. Термінове оформлення складає три дні.

5
Якщо у вас відкрита одна шенгенська віза, то друга не може бути відкрита. Максимальний термін перебування в країні за такою візою - 90 днів за півроку.

У разі позитивного рішення співробітник консульства видасть вам замість документів квитанцію на оплату консульського збору. Дані про вашій заяві можна відстежувати через інтернет на сайті візового центру. Якщо дотримуватися правил посольства і вести себе максимально чемно, то шанси на отримання шенгенської візи дуже великі. Успіхів!


Внимание, только СЕГОДНЯ!
Оцените, пожалуйста статью