Как открыть шенгенскую визу

Шенгенська угода дозволяє громадянам вільно переміщатися в межах кордонів Шенгенської зони. У зону Шенгена входять 26 країн. Щоб відкрити Шенгенську візу, можна звернутися до візової агентство або зробити це самостійно. Віза оформляється в країну, де планується довгострокове перебування, а потім з цієї країни можна необмежено виїжджати в інші країни, що входять до Шенгенської зони.

1
Одноразова віза оформляється на певну країну, через яку можна в'їжджати до Європи. Наприклад, ви хочете полетіти в Іспанію, а віза оформлена на Францію, то тільки з Франції можна потрапити в Іспанію і ніяк більше. А виїхати додому можна з будь-якої країни. Багаторазова віза дозволяє в'їжджати в Європу через будь-яку країну Шенгенської зони. Ще одним плюсом багаторазової візи є те, що в'їжджати і виїжджати з Європи можна кілька разів за період дії візи, яка видається строком від 1 місяця до 1 року.

2
Для отримання візи необхідно звернутися в Посольство країни, куди ви плануєте виїжджати. Існують спеціальні візові центри, які теж приймають документи, до того ж там можна зробити додаткові ксерокопії, сфотографуватися, оформити страховку, отримати консультацію та скористатися додатковими послугами, наприклад, доставкою документів на будинок в будь-яке місто країни. Великий ризик відмови, якщо звернутися самостійно за отриманням візи в міграційну службу.

3
Список документів, що надаються для оформлення візи, в різних країнах Шенгенської зони може варіюватися (найбільший список документів надається для відкриття візи в Німеччину), але основні з них:

  • закордонний паспорт, термін дії якого повинен бути більше 3 місяців після закінчення планованої поїздки, ксерокопія його першої сторінки;
  • оригінали попередніх закордонних паспортів, якщо в них були позначки про відкриття візи;
  • ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта;
  • заповнена анкета з прикріпленою до неї фотографією;
  • довідка з місця роботи або виписка з рахунку в банку;
  • страховка на суму не менше 30000 євро;
  • оригінали та ксерокопії квитків в обидві сторони;
  • св-во про народження, якщо громадянин, який подає документи, неповнолітній, а якщо він буде подорожувати один або в супроводі одного з батьків, то ще й письмовий дозвіл від другого батька.

4
Простіше відкрити візу тим, у кого родичі живуть в тій країні, куди планується поїздка, тому що менший відсоток відмов. У цьому випадку, крім перерахованих вище документів, знадобиться:

  • оригінал і копія запрошення;
  • документи, що підтверджують родинний зв'язок (св-во про народження, шлюб);
  • довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати особи, яка запрошує (в тому випадку, якщо запрошує оплачує поїздку);
  • документ, що підтверджує легальне проживання запрошує громадянина в країні.

5
Процес розгляду документів для оформлення візи може зайняти від 4 днів до 1 місяця і більше. Терміни будуть залежати від країни і її політичної обстановки.

Подаючи документи на оформлення Шенгенської візи, варто уважно заповнювати анкету, про всяк випадок мати додаткові ксерокопії документів і чисті бланки. Адже неповний комплект документів або їх неправильне заповнення може стати причиною для відмови у видачі візи.


Внимание, только СЕГОДНЯ!
Оцените, пожалуйста статью