Для чего нужен глицерин

Гліцерин відноситься до спиртів і являє собою в'язку, безбарвну, солодкувату рідина з відсутністю будь-якого запаху. Обивателю звичніше всього спостерігати його в медикаментах або серед інгредієнтів в косметичних засобах. Але, насправді, ця речовина має неймовірно широку область використання.

1
Найпоширеніше застосування гліцерин знайшов в косметології. Його нерідко можна зустріти в складі безлічі косметичних засобів, таких як креми, маски, лосьйони, мило та ін. З огляду на пом'якшуючі властивості гліцерину, в основному це косметика, націлена на боротьбу з сухістю шкіри.

2
Практичні жінки швидко зрозуміли принцип дії гліцерину і використовують його будинку, минаючи промислову косметику. Гліцерин додають в саморобні маски для обличчя, крему, тоніки, спреї для волосся, бальзами для губ. Також він незамінний при лікуванні тріщин і грубої шкіри на п'ятах. Його із задоволенням застосовують в домашньому і технічному миловарінні.

3
Ще одна область, де гліцерин проявив себе - медицина і фармакологія. У зовнішньому застосуванні він використовується для загоєння і зволоження уражених ділянок шкіри, являючи собою відмінний антисептик. Входить до складу багатьох цілющих мазей, гелів і кремів, сиропів, а також збільшує в'язкість деяких ліків.

4
Для внутрішнього застосування гліцерин дають при кашлі, внутрішньочерепному і внутрішньоочного тиску, глаукомі, запорах. Для останнього недуги є спеціальні свічки, які можна використовувати з перших місяців життя. Гліцерин має протипоказання: цукровий діабет, захворювання печінки або нирок.

5
У харчовій промисловості гліцерин відомий як харчова добавка - стабілізатор Е422. З його допомогою домагаються необхідної консистенції сировини при виготовленні борошняних і кондитерських виробів. Гліцерин використовують при виробництві алкогольної продукції, зокрема лікарів. Е422 продовжує термін придатності готової продукції.

6
У сільському господарстві розчином з додаванням гліцерину обробляють стовбури дерев, захищаючи їх від хвороб і паразитів. Насіння і сіянці проростають швидше після обробки цією речовиною.

7
У тютюновій промисловості гліцерин додають в тютюн. Завдяки своїм гігроскопічним властивостям, він регулює вологість і прибирає характерний неприємний запах сигарет. З цією метою гліцерин також входить до складу картриджів електронних сигарет.

8
У військовій промисловості застосовують нітрогліцерин. Його використовують для розведення пороху і виготовлення вибухових речовин. Нітрогліцерин входить до складу палива, яким заправляють велику військову техніку. Ще він допомагає охолодити стволи гармат після тривалих перестрілок.

9
Ну і звичайно, не можна обійти увагою користь від гліцерину в домашньому побуті. Плями, які важко вивести, від ягід або кави, наприклад, добре відіпрати сумішшю з солі і гліцерину в рівних пропорціях. Додайте трохи аптечного гліцерину в воду для миття підлог або меблів - це додасть їм свіжий вигляд і блиск. Вироби з натуральної шкіри, такі як сумки, куртки та взуття, прослужать довше і будуть виглядати новіше, якщо протерти їх гліцерином.

Завдяки своїм унікальним властивостям, описаний вище компонент успішно застосовується в текстильній, шкіряній, паперовій і лакофарбової промисловості. Гліцерин також бере участь у виробництві пластмас, смол, целофану, миючих засобів, силіконових свічок. Важко знайти ще настільки універсальне і багатофункціональне речовина.


Внимание, только СЕГОДНЯ!
Оцените, пожалуйста статью